Unna-forum-ersättning

1177 Vårdguiden om ersättning

Det finns många orsaker till att inte kunna eller vilja amma. På 1177 kan man läsa om råd om flaskmatning och ersättning.

På 1177 vårdguidens hemsida finns bra information om amning och alternativ till amning. De skriver så här om att inte kunna eller vilja amma:

”Ibland fungerar inte amningen och ibland är den aldrig ett alternativ. Barnet får då urpumpad bröstmjölk eller bröstmjölksersättning istället. Det är viktigt att inte känna skuld eller skam om du inte kan eller vill amma. Hur bra förälder du är har inget att göra med om du ammar eller inte. Det är viktigare att du och ditt barn mår bra tillsammans.”

Läs mer på Vårdguidens hemsida, 1177.se.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Om första tiden – med Filippa Lagerstedt

Vi träffas och pratar första tiden som mamma – med Filippa, entreprenör och nybliven tvåbarnsmamma. Hon har grundat och driver HumbleBummies – ett nytt blöjvarumärke som ska utmana jättarna på marknaden. Med lilla sonen Sverre i bärsele på bröstet jobbar hon med att lansera sina produkter.

WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. UNNA stödjer detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.