Unna-forum-ersättning

1177 Vårdguiden om ersättning

Det finns många orsaker till att inte kunna eller vilja amma. På 1177 kan man läsa om råd om flaskmatning och ersättning.

På 1177 vårdguidens hemsida finns bra information om amning och alternativ till amning. De skriver så här om att inte kunna eller vilja amma:

“Ibland fungerar inte amningen och ibland är den aldrig ett alternativ. Barnet får då urpumpad bröstmjölk eller bröstmjölksersättning istället. Det är viktigt att inte känna skuld eller skam om du inte kan eller vill amma. Hur bra förälder du är har inget att göra med om du ammar eller inte. Det är viktigare att du och ditt barn mår bra tillsammans.”

Läs mer på Vårdguidens hemsida, 1177.se.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Matning med nappflaska

Att mata med nappflaska kan vara precis lika utmanande som att amma. Det kräver, liksom amning, övning och samspel. Och rätt anpassade flaskor och dinappar.

Kombinera amning med flaska – hur får man till det?

Det är ganska lätt att förstå de fördelar man tänker sig när man planerar för eller hoppas på att kunna mata lite mer flexibelt – dels med bröst och dels med flaska. Men vad kan hindren bestå i? Vi på Unna har hittat några av de vanligaste svårigheterna som nämns när delamning diskuteras.

WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. UNNA stödjer detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.