Unna Forum

Unna är skapat för föräldrar, av föräldrar. Och tro oss, vi vet: Att ta hand om småbarn är inte alltid en barnlek, utan kan tyvärr vara förknippat med både ångest, oro och rädsla för att göra fel. Vi tror att vi genom att belysa olika sätt och situationer kan ta bort lite av de negativa känslorna och få fler föräldrar att känna att de duger fint. Här, i vårt forum, försöker vi fylla på med relevant och matnyttigt innehåll som rör bebistiden och föräldraskap. Tipsa oss gärna om ämnen vi borde fördjupa oss i eller personer du tycker vi borde porträttera!
Story_behind_Unna_TWWP

Artikel om Unna hos The Way We Play

maj 17, 2023
Läs om grunden till vår idé, om vårt bolagsbyggande, stigmat vi vill luckra upp och vår önskan om att skapa bättre förutsättningar för en trygg start för bebis och föräldrar.
Intervju_Sara_Norrbom

Om första tiden – med Sara Norrbom

juni 19, 2024
Vi intervjuar Sara, grundare av succéföretaget Womensync som verkar inom kvinnohälsa, om upplevelsen att bli mamma. Om att bearbeta förlossningstrauma och om amning som gör ont. Och såklart om Sara och hennes fästmans lösningar för att få livet att gå ihop som egenföretagare och småbarnsföräldrar.
fatma_guettou_watoto

Om första tiden – med Fatma Guettou

januari 25, 2024
Fatma är trebarnsmamman som bytte bana - från cancerforskare till att bygga bolag kring sin hobbyverksamhet, att sy dockor. Vi pratar om hur barn och föräldraledighet gjorde att hon omvärderade tillvaron, och om hur hon upplevt bebistiden.
filippa_lagerstedt-3-scaled

Om första tiden – med Filippa Lagerstedt

november 22, 2023
Vi träffas och pratar första tiden som mamma - med Filippa, entreprenör och nybliven tvåbarnsmamma. Hon har grundat och driver HumbleBummies - ett nytt blöjvarumärke som ska utmana jättarna på marknaden. Med lilla sonen Sverre i bärsele på bröstet jobbar hon med att lansera sina produkter.
isabel_boltenstern_unna-2

Om första tiden – med Isabel Boltenstern

november 7, 2023
Som ex-utmattad visste hon att livet med barn skulle kunna bli utmanande. Men genom utmaningar har Isabel fokuserat på att hitta lösningar, och delar med sig av dem på ett inspirerande, befriande sätt!
unna_nappflaska_matning

Matning med nappflaska

oktober 23, 2023
Att mata med nappflaska kan vara precis lika utmanande som att amma. Det kräver, liksom amning, övning och samspel. Och rätt anpassade flaskor och dinappar.
Produkten_som_inte_får_marknadsföras

Vissa saker får vi inte prata om

september 8, 2023
Det är ju knappast olagligt att inte kunna amma eller att ge sitt barn modersmjölksersättning. Men däremot är det olagligt att informera om alternativ till amning via marknadsföring.
Unna_Järnbehov

Små barns järnbehov

augusti 12, 2023
Visste du att barn föds med ett förråd av järn som räcker och täcker behovet de första sex månaderna?
om första tiden_Paulina_Gunnardo

Om första tiden – med Paulina Gunnardo

maj 9, 2023
Kampen för amningen, tröttchocken, och revanschen med andra barnet. "Om jag genom att dela min resa och mina val, kanske kan stärka eller hjälpa andra som just nu befinner sig i en liknande situation, då är jag glad."

Unna är trygg, lugn och pålitlig. Vi är det naturliga valet för den moderna föräldern.

WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. UNNA stödjer detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.