unna-i-draknästet-svt

Unna medverkar i Draknästet!

Unna medverkar i säsongens finalavsnitt (avsnitt 6) av Draknästet i SVT. Se det kl 20.00 den 13e oktober i SVT 1 eller på SVT Play.

Vi på Unna är både glada och spända inför vår medverkan i SVTs Draknästet. Programmet spelades in i april i år och vi har sedan dess fått hålla det hemligt, men nu kan vi stolt berätta om vår (faktiskt) första pitch om vår affärsidé och bolag.

Programmet och upplägget, måste vi ärligt säga – är otroligt naket och enkelt på något vis. Det som visas i TV är ganska rätt upp-och-ner det som händer i studion. I vårt fall fick vi en kallelse med inbjudan om att vara med några dagar innan inspelning och infann oss på TV-huset på Gärdet på utsatt tid. Det var väldigt viktigt att någon av ’drakarna’ inte skulle få se eller träffa oss innan vår slot. De fem potentiella investerarna har alltså inte någon information om entreprenörerna eller bolagen som presenterar innan man möts för pitch.

Kort efter att vi klivit in i TV-huset blev vi informerade om att ”UNNA ÄR FÖRST UT” i vår grupp av bolag att presentera. Den lilla rekvisita vi hade med oss arrangerades snabbt och vi fick några rappa frågor inför kamera av produktionsansvarig samtidigt som vi visades in i studion. Väl där inne fick vi angivelser om var vi skulle stå när vi presenterade, och Linnea blev påprackad en stol att kunna sätta sig på om gravidkroppen behövde. Hon vägrade (haha!). Sedan gick allt så snabbt – vi hann inte ens öva igenom vår pitch en gång innan vi skulle sätta igång. Det enda vi hann med var att få lite läppglans i sminket!

När det väl är inspelning har man två minuter på sig att presentera sitt bolag, team, och den potential som skulle kunna intressera drakarna, samt hur mycket kapital man söker och hur stor andel av bolaget man skulle kunna tänka sig avvara. Pitchen följs av 45 minuters frågestund varpå investerarna måste fatta beslut och antingen erbjuda en investering eller avstå.

Vi hade jättebra känsla när vi presenterade Unna, och fick fin feedback från ‘drakarna’. Vi blev också positivt överraskade över hur snabbt de verkade greppa vår produkt, kategori, och varumärkesstrategi. Det märktes verkligen vilka proffs de är på att just snabbt sätta sig in i bolag, kartlägga risker och möjligheter och utvärdera potential och bolagsvärde. Se hur det gick för oss i SVT Play!

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Om första tiden – med Filippa Lagerstedt

Vi träffas och pratar första tiden som mamma – med Filippa, entreprenör och nybliven tvåbarnsmamma. Hon har grundat och driver HumbleBummies – ett nytt blöjvarumärke som ska utmana jättarna på marknaden. Med lilla sonen Sverre i bärsele på bröstet jobbar hon med att lansera sina produkter.

Kombinera amning med flaska – hur får man till det?

Det är ganska lätt att förstå de fördelar man tänker sig när man planerar för eller hoppas på att kunna mata lite mer flexibelt – dels med bröst och dels med flaska. Men vad kan hindren bestå i? Vi på Unna har hittat några av de vanligaste svårigheterna som nämns när delamning diskuteras.

WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. UNNA stödjer detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.